Monday, February 21, 2011

Cupcakes!


Bahan-Bahan:
250gm tepung gandum/ tepung berserbuk penaik
250gm marjerin
250gm gula halus
6 biji telur 
1camt serbuk penaik

Topping/cream:
500gm cream well
Krim pekat F&N bervitamin
Warna mengikut kegemaran :)

Cara Membuat Cupcakes:
Ayak tepung gandum/berserbuk penaik bersama 1camt serbuk penaik
Pukul marjerin dengan gula halus sampai kembang.
Bila dah kembang, masukkan telur satu persatu
Then, masukkan tepung. Tunggu sampai kembang baru masukkan ke dalam cawan kertas dalam anggaran 1/3cawan
Bakar selama 30minit; suhu 180

Topping/Cream:
Pukul cream well bersama Krim pekat F&N sampai kembang.
Bahagikan kepada beberapa bahagian dan warnakan ikut kegemaran :)


Bahan Bahan


Kasi putarr sampai kembang~


HAHA. Hanguss sikett:)


Ni untuk cream well. Letakkan krim pekat. Agak-agak aje. Jangan tlalu manis. 
*Saye gune krim pekat manis sebab kalao gune gula aising, cream well jadi tak licin. So.. xcanteklahh nanti:)


Tapikan Sys, kalau beli Cupcakes Mix pun dah cukup bagus dah. Rase dye pun macam kat atas punye resepi. Yang bezanye, Cupcakes Mix tak payah guna butter dan lagi senang nak buad sebenarnya. Tak complicated!

9 comments:

nelly said...

Nyum2 ..
lapar tengok . .

RaraTan said...

hehehe. moh makan same2 nak? hua3 (:

KUREKURE COMEL said...

tq RT!!!mina cuke sgt tau...
nnti bila mina buat...mina tunjuk ye...hehehe....


pndai kan RT buat ni...hehehe...

RaraTan said...

hahaha. ya! buad jangan tak buad! mesti umphhh la kann ~~

RaraTan said...

hahaha. ya! buad jangan tak buad! mesti umphhh la kann ~~

Heidi Shafiq said...

ah terus lapar tgk entri ko.. sadis..

RaraTan said...

wahahahaha. sedih beta mendengarnye. kewh3 (=

nelly said...

masuk sini mesti lapar ..hahaha

RaraTan said...

agagagaga. HEHE:)
mohh mlantok same2 :X

Hamburgar